Galerie Stará radnice vystaví díla mladých výtvarníků ze vsetínské ZUŠ
Galerie Stará radnice vystaví díla mladých výtvarníků ze vsetínské ZUŠ

Vsetín – „Modrá a jiné barvy“, takový je název přehlídky různorodých uměleckých děl a prací žáků výtvarného oboru Základní umělecké školy Vsetín. Podzimní výstava, na které se podílelo na 130 mladých výtvarníků, bude zahájena slavnostní vernisáží ve čtvrtek 2. listopadu od 16 hodin. Hudební doprovod vernisáže zajistí kolegové vystavovatelů ze vsetínské ZUŠ – žáci hudebního oboru. Do Galerie Stará radnice srdečně zve pořádající Dům kultury Vsetín.

„Pravidelné výstavy výtvarného oboru ZUŠ Vsetín hostíme v Galerii Stará radnice každé dva roky. Jsou oblíbené pro svoji rozmanitost, barevnost a nápaditě zvolená témata,“ uvádí organizátor Zdeněk Holoubek ze vsetínského Domu kultury. Letošní výstavu mladí umělci nazvali „Modrá a jiné barvy“. A proč tomu tak je? „Modrá je víc než dobrá, je inspirativní. Máme modré období a letos je to 50 let od… Přijďte se podívat a dozvíte se taky, co se stalo před 50 lety!“ lákají na výstavu výtvarníci.

A že bude výstava opravdu pestrá a zajímavá, potvrzuje i výčet různorodých technik, které žáci při tvorbě využili. „Na výstavě potkáte kresby i malby, ilustrace, počítačovou grafiku, prostorovou tvorbu, designérské pokusy, zátiší, studie, návrhy i modrotisk z mobilního telefonu,“ uvádějí studenti výtvarného oboru, kteří se těší na vaši návštěvu třeba už na vernisáži ve čtvrtek 2. listopadu. „Výstava bude přístupná v Galerii Stará radnice vždy od úterý do neděle v otevírací době od 14 do 17 hodin až do 3. prosince,“ dodává závěrem Zdeněk Holoubek.

Mgr. Veronika Ježíková, DK Vsetín