Foyer kina Vatra vystaví fotografie Krajiny Valašského Klobucka fotografa Jana Zainera
Foyer kina Vatra vystaví fotografie Krajiny Valašského Klobucka fotografa Jana Zainera
foto: DK Vsetín

Vsetín – Od 8. prosince 2023 do 7. ledna 2024 bude ve vsetínském kině Vatra k vidění výstava fotografií grafika, designéra a fotografa Jana Zainera s názvem KRAJINA Valašského Klobucka a okolí. Přehlídka autorových fotografií bude zahájena vernisáží v pátek 8. prosince od 17 hodin. Úvodního slova se ujme fotograf Miroslav Pinďák, vernisáž hudebně doprovodí Černý čaj.

„S focením jsem začal už na střední škole v roce 1999. Ve fotografii se snažím na svět dívat tak, jak bych ho chtěl vidět. Plný barev, představ, nadějí, radosti i smutku,“ říká o svém přístupu k fotografii absolvent vsetínské střední průmyslové školy fotograf Jan Zainer. Po absolvování střední školy Zainer vystudoval obor průmyslový design na VUT v Brně, od té doby se věnuje kromě grafiky a designu také fotografování.

„Rád ve fotografii objevuji a hledám cit, světlo a harmonii v každodenním souběhu událostí. Zabývám se portrétní, dokumentární a krajinářskou fotografií,“ doplňuje své zaměření fotograf, který je již od roku 2009 členem valašsko-klobouckého výtvarného sdružení Vincúch. Více než 20 let pak vystavuje své fotografie v rámci spolkových i sólových výstav v galeriích na Moravě i v Čechách.

„Vernisáž výstavy KRAJINA Valašského Klobucka a okolí proběhne v pátek 8. prosince od 17 hodin ve foyer kina Vatra. Úvodního slova se ujme autorův kolega z výtvarného sdružení Vincúch Miroslav Pinďák,“ pozval za pořádající Dům kultury Vsetín Zdeněk Holoubek. Hudební doprovod vernisáže zajistí Černý čaj Martina Susedíka. Výstavu je možné navštívit vždy v otevírací době kina od pondělí do pátku v čase 14:00 až 19:30 a v sobotu a neděli od 16:00 do 19:30, a to až do 7. ledna 2024.

Mgr. Veronika Ježíková, DK Vsetín