Festival filmů o adrenalinových sportech Expediční kamera v Kině Vatra
Festival filmů o adrenalinových sportech Expediční kamera v Kině Vatra
Filmový festival Expediční kamera začíná už zítra.

Vsetín - Také v letošním roce bude Kino Vatra ve Vsetíně hostit Mezinárodní filmový festival Expediční kamera, největší cestovatelskou a outdoorovou akci v ČR, která se v místním kinosále odehraje 8. března od 17.00 do 21.30 hodin.
   Tento unikátní projekt již podeváté přináší do 200 českých a slovenských kin nejlepší filmy sezóny z celého světa i novinky z domácí produkce. Na letošním programu je 6 pečlivě vybraných filmů, které uspěly na zahraničních festivalech i domácí novinky.
Který film bude Váš letošní favorit?
   Film Oddaný Vás na okamžik přenese pod hladinu chladného norského moře, do společnosti zpívajícíh kosatek. Co znamená slovo DugOut se vydali zjistit dva mladíci do amazonské džungle. Odpověď na otázku našli a odvezli si pěknou řádku mozolů, ale i nenahraditelných zážitků. Snímek Oči Boha sleduje kajakářskou expedici do Kyrgyzstánu. Vrhněte se spolu s nimi do peřejí, abyste na konci cesty podívali do posvátných očí. Tuzemské filmy zastoupí Back to Heights o slackline expedici do Maroka. Jak zvládne přední česká slacklinerka po úrazu návrat do výšek? Poetický lezecký příběh Teória šťastia je setkáním dvou generací, ocházející legenda Vás dojme, vycházející sportovní hvězda inspiruje. Další dávku adrenalinu zajistí film Nefritové vody, který je nejen sportovní reportáží z extrémního novozélandského závodu v podání dvou odvážných žen.
Program:
17:00 – 18:10 hodin
Úvod
DUGOUT - po Amazonce na lodi
18:40 – 20:00 hodin
OČI BOHA - na kajaku v Číně a Kyrgyzstánu
TEORIE ŠTĚSTÍ - horolezectví na Slovensku
20:30 – 21:30 hodin
NEFRITOVÉ VODY - multisportovní závod na Novém Zélandu
BACK TO HEIGHTS - slackline v Maroku
ODDANÝ - potápění s kosatkami v Norsku
   Na webových stránkách www.kinovatra.cz/expedicni-kamera-2018/ najdete podrobnější informace o promítání v našem kině.
   Vstupné 110 Kč (děti, studenti, senioři 60 Kč)
Mgr. Klára Blažková, Dům kultury Vsetín spol. s r. o.