Ve Zlíně propuknou Zlatá třicátá! Do města se vrátí Tomáš Baťa, módní přehlídka, swing nebo historické kolo
Ve Zlíně propuknou Zlatá třicátá! Do města se vrátí Tomáš Baťa, módní přehlídka, swing nebo historické kolo
foto: Živý Zlín

Zlínský kraj – Při příležitosti 700. výročí od první zmínky o městě se ve Zlíně bude už tuto sobotu konat další zážitková akce. Okolí zlínského zámku se tentokrát vrátí do doby třicátých let, baťovskou éru připomenou dobové módní přehlídky, taneční vystoupení, historický bicykl, koncert kapely F-Dur Jazzband a dalších.
Odpolednem provede samotný pan továrník a jeho žena. Program patří k mimořádnému výročnímu festivalu Dny Baťa, který je součástí oslav 700 let od první písemné zmínky o městě.

„Odpolednem nás provede vizionář Tomáš Baťa se svou manželkou Marií v podání herců z Městského divadla Zlín. Během dne se na pódiu vystřídají kapely F-Dur Jazzband, Swing Shower i Jazzbook a do třicátých let nás přenese módní přehlídka spolku Dantes a taneční vystoupení studia Starlight,” uvedla za pořádající Živý Zlín jeho ředitelka Jana Kubáčová.

U zlínského zámku, kde se akce koná, bude připravena také půjčovna kostýmů pro návštěvníky, která vznikla ve spolupráci se SUTU, výstava historických hraček, ukázka kovářského řemesla či kreativní dílny a další bohatý program.

„Návštěvníci budou mít možnost na místě zakoupit nebo si sami vyrazit pamětní minci s jedinečným designem navrženým k výročí města,“ upřesňuje Jana Kubáčová. Z jedné strany se nachází zlínský znak, z druhé pak Eliška Rejčka, která právě před 700 lety zakoupila město a kupní smlouva se stala první písemnou zmínkou o Zlíně.

Kateřina Nosková