Evropský svátek hudby nabídne francouzský šanson
Evropský svátek hudby nabídne francouzský šanson
foto: DK Vsetín

Vsetín - U příležitosti Evropského svátku hudby, který připadá na 21. června, se v pátek od 18.00 hodin na vsetínském Dolním náměstí rozezní šansony v podání zpěvačky Céline Bossu.
   Charismatická francouzská zpěvačka pochází z Lyonu. V patnácti letech se sice rozhodla pro studium polštiny a odešla proto studovat tento jazyk do Béthune, města v severní Francii, ale již během studií zde vystupovala na různých místních scénách a v kabaretech. Zlomovým okamžikem jejího života se stalo setkání se dvěma českými pouličními muzikanty, které potkala na cestě z fakulty. Rozhodla se doprovázet je jako zpěvačka na jejich hudebním výletě po Evropě. Její evropské putování ji nakonec zavedlo až na severní Moravu, kde zakotvila, naučila se česky a dál se věnuje zpěvu, ale také skládání hudby a psaní textů. Ty píše většinou ve své mateřštině či v angličtině a tematicky se v nich dotýká lásky, radosti, ale i smutku, tedy všeho, co život přináší.
   Doprovodnou kapelou je zpěvačce CelBoss, která hraje ve složení: Milan Kratochvíl (bicí), Ondřej Růčka (basista) a Roman Vavřík (piano, akordeon).
   Přijďte si společně s námi užít radosti z hudby, dobré nálady a oslavit letní slunovrat.
   Koncert se koná v rámci akce Týden s Nadějí.
   Vstup zdarma.
Mgr. Klára Blažková, PR Manager Dům kultury Vsetín s r. o.