Do Rožnova míří kapely Get Your Gun (DK) a Insect Ark (USA)
Do Rožnova míří kapely Get Your Gun (DK) a Insect Ark (USA)
Insect Ark. foto: Plakát

Rožnov - V pátek 18. května se v rožnovském T-klubu sejdou dánští a američtí muzikanti. Posluchačům se představí dánská kapela Get Your Gun a americké ženské duo Insect Ark. Koncert začíná v 19.30 hodin.
   S temným srdcem pro blues a stonerovými momenty jsou GET YOUR GUN perfektní způsob, jak vklouznout do nekonečného prostoru. Dánská kapela vytváří ohromující atmosféru hudbou, která má stejnou náladu jako eroticky nabité černé duše Nicka Cavea nebo Gun Club.
   Trio založili v roce 2008 bratři Andreas a Simon Westmarkové spolu se Sorenem Norgaardem. Už od prvního singlu z roku 2011 s písněmi Death Rattle / Ghost of Scandinavia je patrný jejich temný rukopis evokující zasněžené dánské roviny plné melancholie. Get Your Gun mají v sobě přirozenou severskost a tím celek dostává další dimenze. V roce 2014 vydali debutní sedmipísňovou dlouhohrající desku „The Worrying Kind“. Následně procestovali Dánsko, Švédsko, Norsko, Belgii, Estonsko či Rusko a účastnili se takových festivalů jako Roskilde, SPOT, Reeperbahn a v roce 2016 byli jedním z headlinerů pražského festivalu UNITED ISLANDS.
   Druhá dlouhohrající deska přišla v roce 2017 a jmenuje se „Doubt Is My Rope Back To You“. V intenzivním a nekompromisním živém vystoupení, ve kterém jsou každý tón a nota zahrány, jako by byly poslední, vás dovedou do své specifické atmosféry, od temna ke světlu. Rock, metal, folk a country se v jejich hudbě přirozeně potkávají, jako by k sobě patřily od začátku.
   Zvukový záznam podivné lidské nátury? Psychedelický doom INSECT ARK spočívá v rozhozené, rozvrstvené krajině, bezhvězdné noci osvětlené světlem a bleskem. Duo splétá dohromady delay, bubny, zkreslenou basu a syntezátor a vytváří tak zvukovou hradbu, která je jak nepříjemně intimní, tak ledově chladná. Zkrátka něco pro fanoušky Earth, Tangerine Dream, Oranssi Pazuzu nebo Swans.
Dějiny Insect Ark se datují od roku 2011, kdy v New Yorku vznikl jako jednočlenný projekt basistky / multi-instrumentalistky, skladatelky a vizuální umělkyně Dany Schechterové (basa, ocel, syntezátory). Současná druhá polovina souboru, portlandská bubenice a elektronická bastlířka Ashley Spunginová (bubny, syntezátory) se přidala v roce 2015.
   Vstupné do 17. 5. 150 Kč, 18. 5. 180 Kč, Prodej od 27. 3. v T klubu, TIC nebo online.
TKA, ECHO Valašska