Dnes proběhne mikulášská nadílka pro seniory
Dnes proběhne mikulášská nadílka pro seniory

Vsetín - Město Vsetín letos poprvé připravuje Mikulášskou nadílku pro seniory. Ve středu 4. prosince ve 14 hodin čeká dříve narozené v domě kultury program spojený s předáním Senior karty první pomoci.
   Program mikulášské akce je pestrý. „Přišlo mi dobré spojit výdej karet první pomoci pro seniory s Mikulášskou nadílkou a připravit jako dárek seniorům i divadelní představení zaměřené na bezpečnost dopravního provozu a koncert revivalové kapely Beatles. Senioři si odnesou domů kartu, jež jim může pomoct v tíživé zdravotní situaci a navíc i zážitek, který posílí jejich duševní zdraví v tomto pochmurném podzimním čase,“ vysvětlila místostarostka Simona Hlaváčová, jež má v gesci sociální oblast.
   Senioři si do karty první pomoci vyplní informace o zdravotním stavu, užívaných lécích, alergiích a podobně. Tu umístí doma na viditelném místě, aby v případě nutnosti první pomoci zachraňující osoba věděla důležité informace, které mnohdy mohou zachránit lidský život.
   Na konci programu vystoupí Beatles revival v podání kapely Mrtvej brouk. Jako pohoštění bude připravena výborná káva a jiné dobroty. Vstup na akci i Senior karta první pomoci jsou zdarma. Karta bude i v dalších dnech k dostání na informacích v přízemí městského úřadu.
Mgr. Jana Raszková, tisková mluvčí MěÚ Vsetín