Divadlo dětem zve na Zvěřinec veselých dětských písní v podání kapely Yellow Sisters
Divadlo dětem zve na Zvěřinec veselých dětských písní v podání kapely Yellow Sisters
foto: DK Vsetín

Vsetín – Zpěvačky originální acapely Yellow Sisters představí své nové album Zvěřinec 3, které navazuje na předchozí dvě úspěšná alba věnovaná dětem. Dámský vokální kvartet láká na skočné a hravé písně s doprovodem ukulele a chybět nebude ani stálý host Yellow Sisters – beatboxer a zpěvák Honza Melichar. Koncert určený nejen pro děti se koná v Divadle v Lidovém domě v neděli 19. prosince od 16 hodin.

„Jsme čtyři zpěvačky, skladatelky a hlavně mámy a naším posláním je tvořit pro děti,“ vysvětlují Bára Vaculíková, Lena Yellow, Antonia Nyass a Luhawa Goldin, členky a zároveň autorky vokálního kvartetu Yellow Sisters. Kapela, která ve své tvorbě proplouvá napříč mnoha hudebními žánry a styly, tvoří písně pro děti bezmála deset let. Hravé dětské skladby Yellow Sisters představily poprvé na svém albu Zvěřinec a od té doby přidaly další dvě alba se stejným názvem.

Děti se mohou těšit na veselé a vtipné písničky nejen o důvěrně známých zvířatech, na novém albu dokonce řádí i hlodavec. „Na minulé desce jsme měly ve střeše kunu a na téhle máme plcha. S tím ale nešlo nic dělat, opravdu tam byl,“ přiznává zpěvačka Bára Vaculíková.

„Jsme moc rádi, že se všechna dosavadní představení z cyklu Divadlo dětem i navzdory nepříznivé situaci odehrála a že se s největší pravděpodobností odehraje i prosincové představení Zvěřinec stejně jako lednové Příhody včelích medvídků. Jsme za přízeň diváků moc vděční,“ říká produkční Zdeněk Holoubek.

„Návštěvníky prosíme o dodržování protiepidemických opatření a připravení patřičných dokumentů prokazujících bezinfekčnost – tedy prodělání nemoci Covid-19 nebo ukončené očkování. Na děti do 12 let se povinnost nevztahuje,“ dodala Petra Vaňková, jednatelka Domu kultury Vsetín.

Vstupné: 200 Kč, doprovod dítěte starší 15 let 1 Kč

Předprodej od 6. prosince

Mgr. Veronika Ježíková, DK Vsetín