Opatření DK Vsetín v souvislosti s nařízením vlády
Opatření DK Vsetín v souvislosti s nařízením vlády
foto: ic-vsetin.cz

Vsetín - Od 10. března 18:00 hodin se z nařízení vlády ČR v souvislosti s šířením nákazy koronavirem zakazují divadelní, hudební a filmová, sportovní a jiná shromáždění a to jak veřejné a soukromé přesahující účast 100 osob.
   Z výše uvedeného důvodu byla také společnost Dům kultury Vsetín nucena zrušit či přeplánovat nejbližší veřejné kulturní akce. „Zakoupené lístky však zůstávají v platnosti. Momentálně je naší snahou zajistit ve spolupráci s umělci a agenturami náhradní termíny pro všechny akce, které toto omezení postihlo,“ informovala Eva Hennelová, vedoucí produkce z Domu kultury.
Z plánovaných akcí se na nový termín přesouvá:
- Kafe u Osmanyho - 17. září 2020
- Karel Plíhal - 1. října 2020
- Neběhej s nůžkama v ruce (2. repríza) - 16. dubna 2020
- Frau Dietrich & Madame Piaf (8. repríza) - 28. dubna 2020
- Čaj o páté 15. 3. – zrušeno
- Divadlo dětem: Dášenka čili Život štěnete – zrušeno
- Cyklus komorních koncertů: Englichová & Veverka (nový termín v jednání)
- Týden s nadějí: The Tap Tap – zrušeno
- Divadlo pro učitele (nový termín v jednání) 
   Pokud by někomu nová data nevyhovovala, bude možné požádat o navrácení vstupného na pokladně kina Vatra od 11. do 31. března (dle otevírací doby).
   V případě přesunutých akcí Divadla v Lidovém domě mají diváci možnost vrácení vstupného do 29. 3. 2020 na pokladně kina Vatra. Od 30. 3. 2020 bude spuštěn doprodej na náhradní dubnové termíny.
   Opatření se dotklo také provozu Kina Vatra Vsetín včetně výstavního prostoru v předsálí s platností od 11. 3. 2020 až do odvolání. „Pokladna kina zůstává v provozu. Prozatím budeme vracet veškeré vstupenky na projekce do 22. března. Majitelům papírových vstupenek bude vráceno vstupné v hotovosti na pokladně kina. On-line vstupenky se budou hromadně stornovat on-line a peníze se divákům vrátí zpět na účty,“ uvedl dramaturg kina Petr Mašata.
   Výstavní prostory Galerie Stará radnice prozatím zůstávají otevřeny a přístupny veřejnosti dle standardní provozní doby.
   Děkujeme za pochopení a trpělivost. Informace průběžně aktualizujeme u jednotlivých událostí na webu www.dkvsetin.cz i na Facebookovém profilu DK.
Mgr. Klára Blažková, PR Manager Dům kultury Vsetín s r. o.