Dazed and Confused zpestří svým blues-rockem Vsetínské kulturní léto
Dazed and Confused zpestří svým blues-rockem Vsetínské kulturní léto
foto: DK Vsetín

Vsetín – Od valašského folkloru v podání souboru Vsacan se přesuneme k alternativnímu blues-rocku kapely Dazed and Confused, která vystoupí na Dolním náměstí ve čtvrtek 20. července od 19 hodin. Po ní bude následovat ostrá sportovní komedie Vyšehrad: Fylm.

Dazed and Consufed je mladá kapela s kořeny na Hornovsacku, která vznikla začátkem roku 2018. Její tvorba spadá žánrově do alternativního blues-rocku – energická hudba mísí syrovost blues s prvky rocku a zároveň je okořeněná o řízné kytarové riffy. Kapela často účinkuje na různých festivalech, jako jsou například Ladná Čeladná, Horečky Fest či Blues Alive. Získala také několik ocenění. V roce 2021 se jí podařilo vybojovat první místo v mezinárodní soutěži kapel Líheň a v dubnu 2022 se muzikanti mohli radovat ze získání divácké ceny na festivalu Blues Aperitiv, což jim zajistilo postup na mezinárodní bluesový festival Blues Alive v Šumperku. Pokud se chcete seznámit s tvorbou Dazed and Confused, můžete tak učinit na různých platformách. Na Bandzone a Spotify můžete poslouchat jejich skladby, na YouTube najdete ke zhlédnutí nejnovější klip. Dění kolem kapely lze navíc sledovat na sociálních sítích, konkrétně na její Facebookové stránce #dejzni.

Ve 21:30 na plátno letního kina vtrhne legendární fotbalista Julius „Lavi“ Lavický v podání Jakuba Štáfka – promítat se bude česká sportovní komedie Vyšehrad: Fylm. Lavi má rozjetou úspěšnou kariéru, ale životní eskapády se mu stejně nevyhýbají: „Nedostatek financí se rozhodne řešit půjčkou od ne zrovna čestné party, zároveň se snaží nepřijít o manželku hned ve svatební den, postarat se o dítě, což je mu na hony vzdálené, dostat se z Vyšehradu někam výš, nebo se poprat s praktikami jistého fotbalového Taťky… Prostě už zase se řítí jak lavina – z jednoho problému do druhého!“ Tak stojí v anotaci filmu, v němž mimo již zmíněného protagonisty hlavního hrdiny účinkují také Jakub Prachař, Veronika Khek Kubařová či Šárka Krausová.

Dramaturgie DK Vsetín počítá i s „mokrou“ variantou. V případě nepříznivého počasí se koncert odehraje v Malém sále Domu kultury. „Informace o případném přemístění se diváci dozví v den konání akce nejpozději v 17 hodin na sociálních sítích a na informačních cedulích na Dolním náměstí,“ připomněl za produkční tým Zdeněk Holoubek.

Další čtvrtek 27. července se pak diváci mohou těšit na moderní i tradiční americké country v podání vsetínských Gymplerů. Po nich bude následovat letní kino, přičemž na své si tentokrát přijdou fanoušci komiksových hrdinů Asterixe a Obelixe. Na programu letního kina je totiž nejnovější hraný díl Asterix a Obelix: Říše středu z letošního roku.

Jakub Hekl, DK Vsetín