Československý folklor v Panské zahradě
Československý folklor v Panské zahradě
Poľana z Brna. foto: DK Vsetín.

Vsetín - Ve společném sobotním programu se 30. června od 21.00 hodin v Panské zahradě představí vsetínské soubory Jasénka, Vsacan, Kotár spolu s hosty Fogášem z Ostravy a Poľanou z Brna.
Komponovaný pořad nabídne folklorní taneční obrazy z různých koutů Čech, Moravy a Slovenska. Nejedná se však pouze o přehlídku a popis regionů. Diváci si v průběhu pořadu budou moci prověřit své znalosti vztahující se k oblasti Československa a na ty nejúspěšnější bude čekat zajímavá odměna.
   Nelze v této souvislosti blíže nepředstavit pozvané hosty. Vysokoškolský soubor lidových písní a tanců POĽANA se řadí mezi nejstarší krajanské spolky sdružující Slováky žijící v zahraničí. Její snahou je ukázat publiku autentický folklór v co nejčistší podobě, a proto při tvorbě jednotlivých bloků a pásem spolupracuje s předními slovenskými choreografy a pedagogy.
   Folklorní klub FOGÁŠ sdružuje zkušené tanečníky a muzikanty z různých koutů Moravy, Slezska, ale také Slovenska, ať už jde o Slováky žijící v České republice nebo jejich potomky. Repertoár je tvořen z tradičních zvyků, tanců a písní z různých regionů Slovenska, a to především z oblasti Zemplína, Šariše, Spiše, Podpolaní a Horehroní.
Mgr. Klára Blažková, PR Manager Dům kultury Vsetín s r. o.