Blues Session – výjimečný koncert na Moravě
Blues Session – výjimečný koncert na Moravě

Zašová – 29. října v 19 hodin rozezní sál Kulturního domu v Zašové koncert kapely Blues Session, která vznikla v 80. letech z čiré radosti z muziky kolem Petra Kalandry.
   Ten byl duší hudebního, mnohdy improvizovaného mejdanu propojujícího rock, folk, blues i to nejlepší z country zpoza velké louže. Jeho předčasný odchod z tohoto světa v roce 1995 však jízdu plnou radosti ze hry a bezprostředního kamarádského muzicírování na špičkové úrovni přerušil.
   Právě radost z muziky způsobila, že i po letech se skupina Blues Session občas vracívá na koncertní pódia v podobě stabilní sestavy kolem Olina Nejezchleby, doplněné mladšími muzikanty. Mezi osmi hudebníky samozřejmě nechybějí zakládající členové kapely Pavel Skála a Ondřej Konrád. Před dvěma lety vydali album Živé vykopávky, které připomíná skvostnou náladu dávných koncertů několika letitými písněmi i novějšími songy.
   Repertoár Blues Session tvoří z většiny písně, které hrávali s Petrem Kalandrou, tedy české verze např. Boba Dylana, J. J. Calea, Neila Younga, Toma Waitse, Bruce Springsteena, tradicionály a taky skladby Olina Nejezchleby, známé z koncertů a alb Etc. Převážně jde o převzaté pecky se zajímavými českými texty, jejichž autory jsou např. Zdeněk Rytíř nebo právě Petr Kalandra, kteří dokázali skvěle přebásnit folk bluesové standardy do česky zpívatelné podoby.
   Těšíme se na tuto hudební lahůdku v pátek 29. října od 19 hodin. Vstupenky za zvýhodněnou cenu v předprodeji na www.kultura.zasova.cz nebo v iCafé Zašová.
https://www.facebook.com/events/802117160279580
Marcela Janišová, Manažer kultury, sportu a cestovního ruchu