Benefiční koncert pro Ukrajinu v Rožnově pod Radhoštěm
Benefiční koncert pro Ukrajinu v Rožnově pod Radhoštěm

Rožnov – Velký benefiční koncert na podporu Ukrajiny, která čelí bezdůvodné ruské agresi, připravilo rožnovské Téčko. Série hudebních vystoupení proběhne na Masarykově náměstí v Rožnově pod Radhoštěm v sobotu 19. března od 15.30 hodin. Všichni účinkující samozřejmě vystoupí bez nároku na honorář a připojí se tak k podpoře okupované země.

„Na pódiu se postupně vystřídá několik muzikantů z Rožnova pod Radhoštěm a jeho nejbližšího okolí, protože kdo jiný, než kapely z našeho regionu by Rožnovsko na této akci měl reprezentovat. Budou to postupně Věrka Faldýnová, písničkář Patt Berry, Celine Bossu s Jiřím Krumpochem, Lukáš Španihel se svou One violinists show, cimbálová muzika Aldamáš a Ptakustik, který si na závěr dá sólové vystoupení,“ přiblížil program dramaturg Téčka Martin Valášek.

Celým koncertním odpolednem budou diváky provázet ředitel Téčka Jakub Sobotka a herečka Kristýna Podzimková. „Jako kulturní agentura toho mnoho udělat nemůžeme, ale zároveň nechceme sedět s rukama v klíně. Chceme tak udělat alespoň to, co umíme nejlépe. Tedy dostat na jedno místo podobně smýšlející lidi a dát jim možnost vyjádřit svůj nesouhlas s okupací demokratické země, ale také možnost finančně přispět a pomoci lidem, kteří byli nuceni před válkou uprchnout. Proto bude na náměstí pokladnička a veškeré vybrané prostředky budou následně vloženy na transparentní účet města Rožnova pod Radhoštěm a budou použity na podporu uprchlíků z Ukrajiny,“ doplnil ředitel Téčka Jakub Sobotka.

„Koordinujeme pomoc ukrajinským občanům na našem území, potřebují pomoct do začátku a Rožnované a místní firmy chtějí pomoc nabídnout. Pro Ukrajinu je důležitá jak naše podpora symbolická, tak materiální pro uprchlé před válkou, protože postarat se o ně znamená umožnit Ukrajině se bránit. Přála bych si, aby se naši hosté cítili vítáni a v bezpečí a mohli se u nás postarat o své rodiny. Děkuji všem, kteří jakýmkoliv způsobem pomáhají, abychom to společně zvládli co nejlépe,“ dodala na závěr místostarostka města Kristýna Kosová.

Mgr. Petra Graclíková, tisková mluvčí MěÚ Rožnov pod Radhoštěm