Andělská Bystřička 2021
Andělská Bystřička 2021
Bystřička – Pátý ročník festiválku world music proběhne opět v areálu letního kina Bystřičce v sobotu 10.7 od 17.00 hod. Cílem je nabídnout posluchačům ( cílená skupina rodičů s dětmi a fanoušků worldmusic ) strávení klidného, „andělského“ večera v open areálu s kvalitními účinkujícími, technikou i cateringem.V programu se propojí okrajové hudební žánry od folku přes gypsy music, šanson, rock i folklor.
V programu vystoupí:
 
Juhyň introvert + trio
Nadějný písničkář z Valmezu se od pouliční produkce propracoval k doprovodnéhu bandu s vlastním hudebním i textovým názorem a prvním CD z r. 2018 oslovil širokou škálu posluchačů své generace.
 
Helemese
Helemese je česká hudební skupina z Kyjova. Vznikla v roce 2007. Je chanson-punkovým uskupením vycházejícím z alternativního pojetí chansonu, punku, bluesu i world music. Vyznačuje se živelností, energičností, nadsázkou a ironií. Šestkrát koncertovala na hudebním festivalu v rumunském Banátu.
 
FERI  & The  Gypsies
Výrazný zpěv, flétna a energická rytmika jsou charakteristickými znaky kapely Feri and theGypsies. Skupina vznikla v roce 2017, její členové ovšem nejsou žádní nováčci,ale zralí hudebníci. Zakladatelem kapely je zpěvák a kytarista Feri Barkoci, který prošel řadou hudebních žánrů od tradiční romské hudby přes swing a jazz až k popu, funky, hip hopu atd. V současnosti se nejvíce zaměřuje na world music, jazz, latinu a gypsy music. Kapelu dotváří zkušení muzikanti z Brna a Mikulova, kteří za sebou mají řadu let působení a stále jsou aktivní v kapelách Rosen trio, Romatino, Terne čhave, Ida Kelarová atd.  Skupina Feri and the Gypsies hraje gypsy music (v jiných rytmech než klasické romské skladby), swing, latinu – to vše křížené s balkánskými rytmy.
DOCUKU
Folklorbeatová formace již téměř 20 let účinkuje na pódiích Moravy, Čech ale i na zahraničních festivalech. Po změnách v obsazení a několika „ covidových „ projektech se připravuje na nahrávání čtvrtého alba.
 
Vstupné na akci: 250,- dospělí, 150,- do 18 let, děti do 6 let zdarma
Vstup do areálu od 16.00 hod a dle aktuálních vládních nařízení
V minulých letech na festiválku vystoupili:
Jitka Šuranská sólo i trio, Žamboši, Lucie Redlová, FS Jasénka, Honza Žamboch sólo, Pavel Tabásek, Jarda Svoboda, Ptakustik a další
Akci pořádá agentura Aura ve spolupráci s OÚ Bystřička
Karel Mikuš-agentura Aura