An Eagle in your Mind a Ivy Z ve Vrátnici
An Eagle in your Mind  a Ivy Z ve Vrátnici
foto: TKA

Rožnov – Sobota 29. dubna 2023 - 20:00 - Vrátnice
Solitérka z Billow a unikátní duo z Francie na společném koncertě ve Vrátnici.

An Eagle In Your Mind (F) přináší nový druh post folku či chcete-li alternativního rocku. Jsou jako horda razící si cestu pustinou. Duet dokáže propojit zvuk folkové kytary a indického harmonia s analogovými perkusemi a vibrujícími zvuky; stejně jako spektrální hlas. Vznikli v ústraní, postupně se etablovali, stará dodávka Mercedes se proměnila v kočovné nahrávací studio, které je zavedlo z hranic Evropy k branám Orientu, od velkých měst a pódii po underground. An Eagle in your Mind, vyslanci folklóru, který se ještě nezrodil, předchází s temnými a hypnotickými historkami vyprávěnými ve formě ztracených rapsodií.

Od svého vzniku v roce 2016 duet prošel pódii Evropy a Afriky, od Lyonu po Ankaru přes Srbsko, Bosnu, Chorvatsko, Maďarsko, Maroko, Řecko, Makedonii nebo třeba Kosovo. Tato dlouhodobá cesta jim sice umožnila setkat se s různým publikem, ale zároveň to byla příležitost vyvinout specifický způsob spolupráce. Jako sběratelé zvuků, nástrojů a vintage vybavení nahrávají Raoul a Sophia vše společně. Fáze nahrávání, ponořená do tohoto téměř neskutečného cestování časoprostorem, se stala skutečnou laboratoří. Sophia zpívá sólo sbory a další sbory, inspirované byzantskými barvami s psychedelickými víry, které mísí se zvukem harmonia a poté donekonečna překrývá, aby vytvořila základní vrstvu pro Raoula. Vytváří beaty z berberských perkusí, šamanských bubnů, zvonků a kouzel. Inspiruje se trancem, používá a zneužívá drony a analogové delaye.

Ivy Z (CZ) lo-fi folk, wierd pop nebo hyperpop, několik žánrů, které lze rozeznat v sólovém projektu zpěvačky a hudebnice Lenky Zbořilové, kterou můžete znát z kapely Billow.

Klavír na pozadí, doplněný o další instrumenty, korunuje emocemi nabitý zpěv… její hudba, na živo i při poslechu, tě vtáhne svojí zasněnou atmosférou a vezme na hodně zajímavou cestu… jako pád do králičí nory

Přesvědčit se můžete například poslechem měsíc čerstvé desky “Let Yours Be The Last Burning” vydané na Korobushka Records.

Vstupné na sezení s místenkou: předprodej 150 Kč, v den akce a na místě 200 Kč. Předprodej od 28. 3. v Téčku, TIC nebo online.

TKA Rožnov